Loader

Instytut Kulinarny Transgourmet działa już w dwóch miejscach!
Pierwszy swoją działalność prowadzi w magazynie Transgourmet Food Service w Ożarowie Mazowieckim, gdzie dotychczas funkcjonował jako Akademia Kulinarna, założona w październiku 2015 roku wraz z powstaniem nowego kanału sprzedażowego. Spotkania w Akademii Kulinarnej, pod bacznym okiem jej szefa Karola Lisińskiego, zawsze były wyjątkową okazją do wymiany doświadczeń z właścicielami, szefami kuchni i ich podopiecznymi. Ta tradycja będzie kontynuowana pod szyldem Instytutu Kulinarnego. Drugi, nowo otwarty Instytut Kulinarny znajduje się w bardziej przestronnym miejscu – w budynku hali Selgros Cash&Carry, w Piasecznie pod Warszawą.

Nowy Instytut Kulinarny Transgourmet w Piasecznie to wyjątkowe miejsce:
 

  • 10 dwuosobowych stanowisk do gotowania wyposażonych w najnowszej generacji sprzęt kuchenny, odwzorowujących kuchnie najlepszych europejskich restauracji uhonorowanych gwiazdkami Michelin,
  • supernowoczesne 15-osobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich,
  • bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich,
  • wygodne miejsca dla publiczności,
  • miejsce spotkań kucharzy z całej Europy,
  • największa spiżarnia w Polsce – zapleczem Instytutu jest hala Selgros z jednym z najszerszych asortymentów w Polsce.

Z programu szkoleń i warsztatów obu Instytutów Kulinarnych mogą skorzystać klienci Transgourmet Food Service, jak i HoReCa Selgros Cash&Carry.


KAROL LISIŃSKI - MANAGER INSTYTUTU KULINARNEGO W OŻAROWIE MAZOWIECKIM

 

 

 

Kucharz z wykształcenia i zamiłowania, magister zarządzania gastronomią i hotelarstwem, specjalista w zakresie żywienia zbiorowego. Otwarty na nowe wyzwania, urodzony perfekcjonista. Doświadczenie zdobywał w prestiżowych placówkach gastronomicznych w Warszawie. Podczas wieloletniej współpracy z firmą branży food-service odpowiedzialny był za organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla kucharzy i szefów kuchni z całej Polski.

W nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, który działa przy hali Selgros w Piasecznie, pod okiem szefów kuchni, klienci z branży gastronomicznej poznają nowe techniki kulinarne, a także wzbogacają swoją wiedzę na temat oferty produktowej firmy. Trenują tutaj także polscy finaliści międzynarodowego konkursu Les Chefs en Or 2018, a do Kulinarnego Pucharu Świata 2018 w Luksemburgu przygotowuje się Narodowa Kadra Kucharzy Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierni (OSSKiC).