Loader
Data: 17-12-13

AKADEMIA KULINARNA TRANSGOURMET

W działającym od połowy października 2015 roku centrum logistycznym Transgourmet Foodservice w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą otwarto innowacyjną Akademię Kulinarną oferującą praktyczne szkolenia dla pracowników firmy oraz dla jej klientów z branży gastronomicznej.

Dzięki warsztatom uczestnicy mogą poznawać nowe techniki kulinarne, zdobywać doświadczenie pod okiem ekspertów oraz wymieniać się doświadczeniami z innymi szefami kuchni. To również doskonała okazja do zapoznania się z bogatym asortymentem Selgros Cash&Carry i Transgourmet Foodservice, przetestowania produktów oraz poszerzania wiedzy na temat marek własnych Transgourmet Quality i Economy.

Doradcy Kulinarni Selgros i Transgourmet współpracują z wszystkimi działami Firmy, dostawcami i producentami, tworząc unikalne przepisy kulinarne, prowadząc pokazy i prezentacje oraz współtworząc miesięcznik „Gastronomia”, zawierający inspiracje kulinarne dla Klientów. Gotowanie to ich pasja, a w swojej pracy łączą zawodowy profesjonalizm z gorącymi emocjami, nieustannie dążąc do perfekcji.

 

Karol Lisiński - Kucharz z wykształcenia i zamiłowania, magister zarządzania gastronomią i hotelarstwem, specjalista w zakresie żywienia zbiorowego. Doświadczenie zdobywał w prestiżowych placówkach gastronomicznych w Warszawie. Podczas wieloletniej współpracy z firmą branży food-service organizował szkolenia i warsztaty kulinarne dla kucharzy i szefów kuchni z całej Polski.

 

- Dzięki szkoleniom zdobywamy niezwykle cenną wiedzę na temat potrzeb naszych klientów, co pozwala na stałe rozszerzanie asortymentu. Z kolei nasi klienci, szefowie kuchni i ich podopieczni, zdobywają w naszej kuchni nowe umiejętności praktyczne i poznają zalety naszej oferty.

 

Krystian Zalejski - Wiedzę i umiejętności zdobywał we Włoszech, Francji i Hiszpanii pracując w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelina oraz w hotelach należących do sieci Relais&Chateaux. Był prywatnym kucharzem Ambasadora Wielkiej Brytanii w Polsce. Prowadził autorski program emitowany w TVN Warszawa Smaki Miasta oraz był współprowadzącym SmaczneGo w TVP2. W jego kuchni nie może nigdy zabraknąć świeżych ziół, dobrej oliwy oraz podstawowych przypraw.

 

- W kuchni nie mogę się obejść bez świeżych ziół, dobrej oliwy oraz podstawowych przypraw.  Moja kuchnia na pewno jest prosta choć czasami trudna do zrealizowania. Czym lepszy produkt tym lepiej jest tworzyć taką kuchnię. Gotuje tak, aby poszczególne składniki na talerzu smakowały jak najbardziej pierwotnie, a jednocześnie tworzyły zgraną całość.

 

AKADEMIA KULINARNA OFERUJE:

  • szkolenia dla Klientów Selgros Cash&Carry i Transgourmet w celu zapoznania się z asortymentem firmy
  • możliwość poznania nowych grup produktów oferty Selgros i Transgourmet 
  • zdobywanie cennego doświadczenia pod okiem ekspertów
  • wymiana doświadczeń z właścicielami, szefami kuchni i ich podopiecznymi
  • możliwość przetestowania w praktyce produktów dostępnych w portfolio Transgourmet
  • rozwijanie wiedzy z zakresu marek własnych Transgourmet Quality i Economy
  • nauka technik gotowania, poprzez udział w szkoleniach oraz pokazach kulinarnych
  • możliwość udziału w warsztatach z gotowania, które są przystosowane do poziomu zaawansowania uczestników
  • nauka organizacji pracy i technik przygotowywania półproduktów i gotowych dań.

W przypadku zainteresowania lub dodatkowych pytań prosimy o kontakt przez formularz kontaktowy lub wiadomość na Facebooku!

 

DZIĘKI AKADEMII KULINARNEJ MOŻEMY:

  • prowadzić praktyczne i teoretyczne szkolenia kulinarne dla pracowników, w celu podniesienia ich kwalifikacji i kompetencji
  • poznawać potrzeby naszych Klientów i rozwijać segment produktowy, dostosowany do ich oczekiwań
  • przygotowywać szkolenia według indywidualnych potrzeb naszych Klientów
  • nawiązywać nowe kontakty handlowe i biznesowe
  • poznawać producentów, dostawców i przeprowadzać szkolenia z zakresu konkretnych produktów
  • testować nowe produkty przed wprowadzeniem ich do oferty Selgros i Transgourmet