Loader

Akademia Kulinarna Transgourmet wyróżniona „Hermesem” Poradnika Restauratora

Wszechstronność, nowoczesność oraz profesjonalizm to cechy Akademii Kulinarnej Transgourmet i Selgros Cash&Carry, które zostały docenione przez Poradnik Restauratora. Prestiżową statuetkę „Hermesa” podczas Gali Poradnika Restauratora i Poradnika Handlowca odebrał Marcin Dera, Zastępca Dyrektora Trade Marketingu ds. HORECA.

Akademia Kulinarna funkcjonuje w centrum logistycznym Transgourmet Foodservice w Ożarowie Mazowieckim od 2015 roku. To miejsce, w którym odbywają się praktyczne szkolenia dla pracowników firmy oraz dla jej klientów z branży gastronomicznej.
Oferta Akademii Kulinarnej Transgourmet i Selgros Cash&Carry jest bardzo szeroka. To w niej klienci spotykają się na szkoleniach, w trakcie których poznają asortyment firmy, w tym nowości oraz coraz bogatszą ofertę marek własnych: Transgourmet Premium, Quality i Economy, które dedykowane są dla sektora HoReCa.

 

- Od samego początku naszym celem było edukowanie naszych pracowników oraz klientów z branży gastronomicznej. Chcieliśmy nie tylko prezentować nasz asortyment, ale przede wszystkim zaznajamiać z nowymi technikami kulinarnymi, umożliwiać zdobywanie doświadczenia pod okiem ekspertów oraz wymianę doświadczeń z innymi szefami kuchni -  mówi o Akademii Marcin Dera, Zastępca Dyrektora Trade Marketingu ds. HORECA.
 

W ramach Akademii Kulinarnej Transgourmet i Selgros Cash&Carry swoim doświadczeniem i wiedzą dzielą się Karol Lisiński, który pełni funkcję Szefa Kuchni oraz Doradcy Kulinarnego oraz Krystian Zalejski. Współpracują oni ze wszystkimi działami firmy, dostawcami oraz producentami, tworząc przepisy kulinarne, prowadząc pokazy i prezentacje oraz współtworząc miesięcznik „Gastronomia”, który jest źródłem inspiracji dla klientów.

- Sukces Akademii Kulinarnej nie byłby możliwy, gdyby nie współpraca i zaangażowanie wielu osób. Cieszę się, że wspólna praca i wynikające z niej wszechstronność, nowoczesność oraz profesjonalizm zostały zauważone i docenione. Nagroda „Hermes” przyznawana przez Poradnik Restauratora to dla nas ważne wydarzenie oraz motywacja do dalszej pracy – dodaje Marcin Dera.

Statuetki „Hermesa” przyznawane są przez Poradnik Restauratora od 2005 roku i nie są uzależnione od jakichkolwiek opłat i licencji. Na podstawie rozmów Kapituły oraz konsultacji z Szefami Kuchni, którzy otrzymali statuetki w latach poprzednich, wybierani są laureaci, którzy szczególnie wyróżnili się swoimi działaniami w branży HoReCa. W Kapitule „Hermesa” zasiadają Tadeusz Olszański, publicysta, krytyk kulinarny, dziennikarz i autor licznych książek, Joanna Ochniak, ekspertka w dziedzinie marketingu w gastronomii, jurorka kulinarna, przewodnicząca obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni w World Chefs Association oraz Heidi Handkowska, redaktor naczelna Poradnika Restauratora.

 

Nagrody zostały wręczone 10 maja w trakcie uroczystej Gali w Auli Artis w Poznaniu.